• Op werkdagen vóór 17:00 uur besteld, volgende werkdag klussen!*
  • Snelle levering in heel NL & BE
  • Grootste assortiment klimmateriaal!

17 jan 2023

Wat is het verschil tussen de Altrex Falco en de Altrex Taurus?

Blog Falco-Taurus
Altrex heeft voor professioneel gebruik twee populaire modellen die op het eerste gezicht veel op elkaar lijken, maar waar de verschillen toch zichtbaar zijn in de details. Laten we allereerst kijken naar de verschillende uitvoeringen, want het zijn immers beide kwalitatieve trappen met overeenkomende kenmerken.

De Falco en de Taurus van Altrex zijn trappen die beide in twee uitvoeringen te verkrijgen zijn:

     > Enkel oploopbare trap (bij de Falco heet dit de FEO, bij de Taurus heet dit de TGB).
     > Dubbel oploopbare trap (bij de Falco heet dit de FDO, bij de Taurus heet dit de TDO).

Daarnaast kent de Taurus nog een extra model: De Taurus Magazijntrap TME. Deze zullen we in een ander artikel behandelen.


De Altrex Bordestrap, Taurus en Falco naast elkaar.

Laten we eerst even kijken naar de enkel oploopbare trappen. De Falco FEO heeft een grijze coating, daar waar de Taurus TGB een zwarte coating heeft. In beide gevallen zorgt het niet alleen voor een mooie uitstraling, maar is het ook nog eens vuilafstotend. Ook zijn beide trappen bevestigd met popnagels. Dit zorgt ervoor dat kwaliteit gegarandeerd is en er geen scheuren kunnen ontstaan door lasverbindingen. Overigens is het mogelijk om popnagels een keer te vervangen mocht dit nodig zijn.

Zowel de Falco FEO als de Taurus TGB van Altrex zijn voorzien van grote antislipvoeten die zorgen voor een stevige basis, waardoor de trap niet ongewenst verschuift tijdens het gebruik. Daarnaast zijn beide modellen voorzien van zijschoren die zorgen voor optimale stabiliteit aan de trappen. De Altrex Falco heeft een enkel kokerprofiel treden. Dit zorgt voor een sterke samenstelling. De Altrex Taurus heeft niet een enkele, maar een dubbel kokerprofiel treden. Deze is dus nog weer een stuk sterker dan de Falco.

Uniek aan de Altrex Taurus TGB is dat deze een dubbel bordes heeft. Onder bordes zit namelijk een extra sta-plateau vast aan de een-na-laatste trede, dit zorgt ervoor dat je een dubbel bordes krijgt. Extra veel sta-oppervlak dus. Dit extra bordes zie je niet terug bij de Falco FEO van Altrex.


De verschillen tussen de Altrex Falco en - Taurus dubbele trap.

De overeenkomsten bij de dubbel oploopbare trap zijn ook goed te zien. Beide trappen beschikken over een steunbeugel (vanaf de 3-treedse variant). De beugel van de Taurus is alleen een stuk makkelijk in gebruik dan de Falco beugel. De Falco beugel moet je namelijk handmatig los- en vastdraaien door middel van vleugelboutjes. Bij de Taurus is dit een stuk luxer, hier kun je door middel van twee knoppen de beugel verstellen. Hoe vaker je de trap dus nodig hebt, hoe handiger de Taurus wordt.

Ook is er vanaf de 3-treedse variant bij zowel de Altrex Falco FDO als de Altrex Taurus TDO drukvaste spreidstandbeveiliging van toepassing. Dit zorgt ervoor dat de trap niet ongewild inklapt tijdens je klus.

Net als bij de enkele trap geldt voor de Falco FDO dat deze een enkel kokerprofiel treden heeft en de Taurus TDO een dubbel kokerprofiel treden. De Taurus is dus altijd nog weer een slag sterker dan de Falco. Desalniettemin zijn bij trappen geschikt voor professioneel en intensief gebruik, beide in hun eigen sector. Zowel de Taurus als de Falco zijn van lichtgewicht en duurzaam aluminium gemaakt. Dit maakt het werken comfortabel en veilig.

De verschillen tussen de Falco en Taurus, voor jou op een rijtje.

Duidelijk is dat er een aantal belangrijke kenmerken zijn die het verschil maken tussen deze beide trappen. Hieronder hebben we de belangrijkste verschillen nog even kort samengevat voor je, zodat je aan de hand hiervan een duidelijk beeld hebt welke professionele trap het best bij jouw werkzaamheden past.

  • De Falco heeft een enkele kokerprofiel trede, wat zorgt voor een stevige basis. Echter heeft de Taurus een dubbele kokerprofiel trede, deze is dus nog weer een slag sterker dan de Falco.
  • Bij de enkele trap (bordestrap) heeft de Taurus TGB een extra bordes onder de bovenste trede, waardoor je twee grote sta-oppervlaktes hebt om comfortabel te kunnen werken. De Falco FEO heeft dit extra bordes niet.
  • De dubbele trap heeft ook een duidelijk verschil. De beugel van de Falco FDO moet je zelf in- en uitklappen door de vleugelmoeren handmatig los- en vast te draaien. Bij de Taurus TDO gaat dit veel makkelijker en dus ook sneller, hier druk je twee knoppen in wat zorgt voor een ontgrendelde beugel. Bij los laten is de beugel van de Taurus weer vergrendeld, erg prettig dus bij regelmatig gebruik.
Officieel dealer van: