• Op werkdagen vóór 17:00 uur besteld, volgende werkdag klussen!*
  • Snelle levering in heel NL & BE
  • Grootste assortiment klimmateriaal!

Kamersteigers

Ben jij op zoek naar een nieuwe kamersteiger? Een voor jouw zakelijke klussen, of een voor huis - en tuin gebruik? Wij hebben alle mogelijkheden. Van diverse merken tot alle formaten kamersteiger. Alle mogelijkheden vind je op deze pagina.

Zo beschikt ons assortiment over de Altrex kamersteigerAlumexx kamersteigerASC kamersteigerEuroscaffold kamersteigerLittle Jumbo kamersteigerSkyworks kamersteiger en nog veel meer.

✓ Op werkdagen vóór 17:00 uur besteld = volgende werkdag klussen!*
✓ Grootste assortiment van de Benelux, uit voorraad leverbaar!
✓ Vrijblijvende offerte aanvragen? Of direct je vraag stellen aan onze deskundige klantenservice? Neem contact op!

Kies jouw kamersteiger-merk

Wij bieden alle beschikbare kamersteigers van onderstaande merken.

chat
Deskundig advies nodig?
Bel, mail of chat gerust.

Bekijk hier alle soorten kamersteigers, van A tot Z.

Hieronder staan alle categorieën kamersteigers, compleet en overzichtelijk.

Kamersteiger kopen? Hier moet je op letten.

Een kamersteiger kopen is niet iets wat je dagelijks doet. Daarom is het belangrijk dat je voor jezelf een goed beeld hebt waar je naar op zoek bent. Denk hierbij aan afmetingen, merk of prijsklasse. Ook is het bij dit soort producten belangrijk om goed vooruit te kijken. Wil je de kamersteiger in de toekomst kunnen uitbreiden? Kan je het gewenste formaat kamersteiger voor alle klussen inzetten of heb je nog extra materialen nodig? Het is namelijk zo dat het aanbod van de kamersteigers niet van ieder merk hetzelfde is. Over het algemeen is de basis hetzelfde, maar er zijn ook kamersteigers die niet uit te breiden zijn, kamersteigers met uitzonderlijke afmetingen of specials. Heb je het idee dat je wat advies kunt gebruiken bij het vinden van de juiste kamersteiger? Stuur dan gerust eens een vrijblijvend bericht via onze live chat, per mail of bel ons gerust eens op.

Waarvoor kan ik een kamersteiger gebruiken?

Kamersteigers zijn voor allerlei soorten werkzaamheden in te zetten. Of je nou als particulier, ZZP'er of professional aan de slag gaat, kamersteigers zijn er voor iedereen en geschikt voor veel soorten klussen. Je kunt namelijk eenvoudig behangen, stucen, schilderen, maar de kamersteiger is ook ideaal voor de bouw of industriële werkzaamheden. Het kamersteiger assortiment bij DeSteigerConcurrent is compleet en veelzijdig. Ieder merk heeft voor- en nadelen, maar kort gezegd komt het aardig overeen met elkaar. Er zijn wat prijs- en kwaliteitsverschillen, per merk of productserie kan onze klantenservice aangeven wat de verschillen zijn of welke het beste past bij jouw werkzaamheden. Wij hebben goedkope kamersteigers voor de particulier of voor de zakelijke gebruiker die de kamersteiger incidenteel zal gebruiken, maar ook zeer professionele en uiterst robuuste kamersteiger voor een hoger prijskaartje. Bij dagelijks tot zeer regelmatig gebruik zouden wij dan ook altijd een iets sterkere aanbevelen, in verhouding met de levensduur zal deze uiteindelijk ook goedkoper zijn dan ieder half jaar een nieuwe kamersteiger aanschaffen, dat wil toch niemand?

Alle kamersteigers uit ons assortiment zijn van aluminium steigermateriaal. De kamersteiger wordt ook wel de ''vouwsteiger'' genoemd, omdat er een opvouwbaar steigerframe in de basis gebruikt wordt. Dit maakt het opbergen na gebruik tevens erg gemakkelijk. Vouwsteigers of kamersteigers zijn geschikt om zowel binnen als buiten gebruikt te worden. Wij adviseren daarbij wel om de kamersteiger binnen om te bergen (of in ieder geval overdekt) voor een zo lang mogelijke levensduur.

Kamersteiger 3 meter (werkhoogte)

Het meest gekozen formaat is de basis kamersteiger, deze kan een werkhoogte behalen van 3 meter. De werkhoogte wordt als volgt berekend: stahoogte + 2 meter = werkhoogte. Hierbij wordt er rekening gehouden dat het platform op de 3e sport ligt (vanaf de onderkant bekeken). Het betekent dus niet dat de kamersteiger 3 meter hoog is, maar dat bereikbare hoogte met je handen (werkhoogte) 3 meter is. Zo'n basis kamersteiger bestaat over het algemeen uit een vouwsteigerframe, een platform en 4 kamersteigerwielen. Tegenwoordig heb je echter wel een uitbreiding nodig om als zakelijke gebruiker te voldoen aan de ARBO-normering, door een horizontaalschoor en stabilisatoren toe te voegen aan de kamersteiger.


Bekijk hier de kamersteiger 3 meter werkhoogte.

Kamersteiger 4 meter (werkhoogte)

Naast de 3 meter is ook de kamersteiger 4 meter werkhoogte een populaire keuze onder onze eindklanten. Deze beschikt vanuit zichzelf vrijwel altijd over een platform met luik, een extra horizontaalschoor en een 3-sports vouwframe naast de basiskamersteiger, om zo net een meter hoger te kunnen komen. Deze zijn door het compacte formaat en de snelle op- en afbouw erg interessant voor zowel de zakelijke - als de particuliere eindgebruiker.

Kamersteiger 5 meter (werkhoogte)

De kamersteiger 5 meter werkhoogte is een doorbouw op de basis. Deze kun je in één keer als totale set aanschaffen of zelf samenstellen als je al beschikt over een deel van de materialen. Erg handig om een kamersteiger door te kunnen bouwen tot deze gebruikelijke hoogte van 5 meter, zodat je bijvoorbeeld makkelijk bij de dakgoot kunt komen. Het voordeel aan deze vouwsteiger is het compacte opbergen na gebruik.

Kamersteiger 6 meter (werkhoogte)

Bij de kamersteiger 6 meter werkhoogte heb je mooie doorbouw op de basis, waarmee je veel verschillende hoogtes kunt bereiken en hierdoor ook veel soorten klussen kunt klaren. Het is vaak een scherp geprijsd artikel als je kijkt welke mogelijkheden je ervoor terugkrijgt. Vergeet niet de stabilisatoren te gebruiken bij deze werkhoogte!

Kamersteiger 7 meter (werkhoogte)

Met dit formaat van de kamersteiger 7 meter werkhoogte heb je (bijna) het uiterste gehaald. Veel kamersteigers zijn namelijk tot 7.50 / 7.80 meter werkhoogte op te bouwen. Dit heeft alles te maken met de veiligheid en stabiliteit. Er zijn merken die configuraties hebben die volledig met voorloopleuningen worden opgebouwd en hiermee voldoen aan de normering, deze kunnen nog een stuk hoger dan 7 meter omdat deze uitgebreid getest zijn op de veiligheid.

Kamersteiger 8 meter (werkhoogte)

Zoals net al vermeld, dit is echt de maximale werkhoogte voor een kamersteiger die volledig voldoet aan de normeringen. Kamersteigers kunnen nou eenmaal niet even hoog als een gewone rolsteigers opgebouwd worden, omdat het vouwframe bij diverse hoogtes zorgt voor instabiliteit en onzekerheid. Dat zijn 2 onderwerpen die je niet wil bij het werken op dusdanige hoogte, daarom zijn er regels aan verbonden. Hieronder staat een link naar de hoogte kamersteigers die wel veilig gebruikt kunnen worden.

Jouw huidige kamersteiger doorbouwen?

Bij DeSteigerConcurrent kun je ook de juiste doorbouw voor jouw kamersteiger vinden. Deze dien je in veel gevallen zelf samen te stellen. Ondanks dat dit niet erg lastig is, kan het toch een uitdaging zijn als je niet precies weet wat je nodig hebt. Daarom helpen wij jou graag bij het samenstellen van jouw doorbouw. Dit kan door onderstaande uitleg te volgen, of sneller door ons te bellen, mailen of chatten, dan helpen we je direct!

Allereerst is het handig om zeker te weten of jouw huidige kamersteiger überhaupt geschikt is om een doorbouw mee te kunnen maken. Zo zijn er namelijk een aantal kamersteiger in de markt, waarbij er geen doorbouw mogelijk is. Een voorbeeld hiervan is de Euroscaffold EVO kamersteiger. Dit is een smal en prijstechnisch interessant model als je het nu en in de toekomst alleen maar zal gebruiken voor een werkhoogte van 3 meter. Hier zitten namelijk doppen bovenin het vouwframe. Ook al verwijder je de doppen wel, dan zijn er nog geen gaten geboord voor de borgclips. Ook is deze niet getest en gemaakt voor het gebruiken van een doorbouw. De enige manier waarop je de EVO alsnog kan gebruiken bij een doorbouw is een compleet nieuwe basis aanschaffen en deze dan dit frame helemaal bovenin plaatsen, om het dan als ''leuningframe'' te gebruiken.

De meeste kamersteigers hebben in de basis een 6-sports vouwframe. Hier zitten soms al kraagbuizen (synoniemen: koppelbuizen, extrusiepennen) in om met losse opbouwframes een doorbouw te kunnen maken. Als dit niet zo is en er zitten nog doppen in, dan dien je deze eruit te halen en alsnog een losse set kraagbuizen aan te schaffen.

Vanaf deze basis kun je een kamersteiger (afhankelijk van de breedte) tot 7 a 8 meter werkhoogte doorbouwen. De aanbevolen manier om een kamersteiger door te bouwen is aan de hand van losse opbouwframes, schoren, platformen en stabilisatoren. Je zou een kamersteiger in principe ook kunnen doorbouwen met vouwframes, maar dit gaat ten koste van de stabiliteit en daarmee dus ook de veiligheid van de kamersteiger. Sommige kamersteigers hebben 
vaste doorbouw modules als kant-en-klaar pakket voor je klaar staan. Maar meestal wordt deze handmatig samengesteld op basis van jouw wensen en eisen. Onze klantenservice kan je hier altijd vrijblijvend bij helpen. Ons assortiment kent de losse steigeronderdelen van alle topmerken, klik hier en stel jouw bestelling samen.

Er is een basis die wij altijd als minimale doorbouw adviseren, zorg per verhoging van 2 meter voor minimaal:
  • 1 steigerplatform (met luik)
  • 2 diagonaalschoren
  • 2 horizontaalschoren
  • 4 borgclips (per merk verschillend)

Certificeringen op kamersteigers bij DeSteigerConcurrent

Onderstaande certificeringen zijn van toepassing op de kamersteigers die wij aanbieden. Per merk verschilt het of alle certificeringen van toepassing zijn, maar uiteindelijk voldoet alles aan de minimaal benodigde veiligheidseis. Bekijk op de merkpagina's hieronder hoe de certificeringen eruit zien voor het betreffende steigermerk.

Officieel dealer van: