Dakrandbeveiliging
Moet jij voor zakelijke klussen het dak op? Dan ben je verplicht om gebruik te maken van dakrandbeveiliging. Dit geldt voor zowel schuine - als platte daken. Om volledig aan de ARBO-normen te voldoen en veilig aan de slag te gaan, heb je bij DeSteigerConcurrent passende dakrandbeveiliging voor jouw klus(sen).
Zo beschikt ons assortiment over RSS dakrandbeveiliging, ASC dakrandbeveiliging, Euroscaffold dakrandbeveiliging, Altrex dakrandbeveiliging en nog veel meer.
Bekijk hieronder de verschillende categorieën en zoek jouw merk of type. Kun je iets niet vinden? Raadpleeg dan gerust onze klantenservice, wij kunnen namelijk altijd een passende oplossing bieden.
Altrex dakrandbeveiliging
ASC dakrandbeveiliging
B
Betonblokken
C
Compact RSS dakrandbeveiliging
D
Dakrandbeveiliging schuin dak
Dakrandbeveiliging plat dak
DKC dakrandbeveiliging ASC
E
Edge valbeveiliging
EP4 dakrandbeveiliging Altrex
EP5 dakrandbeveiliging Altrex
Euroscaffold dakrandbeveiliging
Euroscaffold Safeguard dakrandbeveiliging
Euroscaffold SGS dakrandbeveiliging
Euroscaffold plat dak dakrandbeveiliging
H
Hekken
Wanneer is dakrandbeveiliging verplicht?
Dakrandbeveiliging is een van de belangrijkste preventieve maatregelen om een veilige werkplek op hoogte waar te borgen. Of je zelf de werkgever bent of de werknemer, iedereen is verplicht om hier preventieve maatregelen te nemen. Vanaf 2,5 meter hoogte is het al verplicht om iets van valbeveiliging toe te passen. Dit zou het dragen van een valharnas kunnen zijn of het toepassen van dakrandbeveiliging. De meest ideale situatie zou zijn dat je van beide aspecten gebruik maakt. Zodra je binnen 4 meter vanaf de dakrand aan het werk gaat, ben je verplicht een vorm van valbeveiliging te gebruiken.
Het gebruiken van dakrandbeveiliging is verplicht op zowel een schuin (hellend) dak als op een plat dak. Voor beide type daken zijn er verschillende soorten dakrandsystemen in de markt. Het meest populair zijn de RSS (Roof Safety Systems) dakrandbeveiliging systemen voor schuin - en plat dak. RSS is een A-merk in dakrandbeveiliging en hebben jarenlange expertise op dit gebied. Alle materialen zijn dan ook conform de benodigde normeringen voor zakelijk gebruik. Er zijn dan ook strenge kwaliteitstesten gedaan op deze materialen.
Aan welke normen moet dakrandbeveiliging voldoen?
- NEN-EN-ISO 13374 (bij tijdelijke dakrandbeveiliging)
- NEN-EN-ISO 14122 (bij permanente dakrandbeveiliging)
- ARBO-Besluit 3.16 van Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid
Wat zijn de voordelen van dakrandbeveiliging en hoe gebruik je het?
De allerbelangrijkste is het veilig en verantwoord werken op hoogte, dit moet ten alle tijden het uitgangspunt zijn om dakrandbeveiliging te gebruiken. Of jij nu zelf degene bent die ermee werkt of je bent de werkgever, iedereen moet aan het eind van de dag veilig thuiskomen. In de praktijk zien we helaas dat nog niet iedereen gebruik maakt van dakrandbeveiliging, daar waar het wel moet. Niet alleen omdat het volgens de regels verplicht is, maar ook om verantwoord te werken. We horen dan ook vaak geluiden vanuit de praktijk zoals ''ik werk al 20 jaar zonder dakrandbeveiliging en er is nog nooit iets gebeurd'' of ''kost veel te veel tijd en moeite om dat te installeren''.
Als dit voor jou ook een reden is om het niet te gebruiken, dan zou ik je graag uitleggen dat dit een verkeerde instelling is. Vaak moet het namelijk eerst een keer misgaan voordat er maatregelen genomen worden, terwijl dakrandbeveiliging juist gebruikt wordt als preventief middel om de veiligheid te waarborgen. Daarbij kun je het 20 jaar zonder ongelukken doen, maar dit neemt niet weg dat je dus onveilig en onverantwoord aan het werk bent en daarmee ook boetes en / of werkontzegging kunt krijgen vanuit de Nederlandse Arbeidsinspectie. Daarmee komen we gelijk bij het volgende punt, de mensen die aangeven dat het teveel tijd en moeite kost, want daar doelt men natuurlijk indirect op geld. Het zou te veel geld kosten om dakrandbeveiliging te gebruiken. Onzin! Die boete of werkontzegging kost je nog veel meer geld. Daarnaast is de investering in dakrandbeveiliging natuurlijk wel een bedrag, maar je moet het zien als de rest van je gereedschappen die je ook nodig hebt voor de klus. Zo'n set dakrandbeveiliging zou je eenvoudig terugverdienen met de klussen die je doet. Ook gaat zo'n set jarenlang mee en hoeft het niet ieder jaar vervangen te worden. De tijd die je kwijt bent kun je gewoon aan de eindklant doorbelasten, die hebben natuurlijk ook een bepaalde verantwoordelijkheid in het verstrekken van werk op een veilige manier. En moeite kost het niet, we spreken over lichtgewicht aluminium dakrandbeveiliging. Kortom, maak er standaard routine van tijdens jouw klus.
Is de investering in één keer wel te fors voor jou? Dan kun je bij ons ook het materiaal leasen. Dan betaal je in 60 maanden een minimaal bedrag per maand en is de dakrandbeveiliging na 5 jaar helemaal van jou. Zo hoef je niet in één keer het hele bedrag uit te geven.
Investeren in dakrandbeveiliging, veilig en vertrouwd bij DeSteigerConcurrent.
Bij DeSteigerConcurrent kun je daarom investeren in nieuwe dakrandbeveiliging. Waarom niet ergens anders? Omdat wij jou volledig willen ontzorgen. In ons assortiment vind je alle topmerken dakrandbeveiliging, zoals RSS (Roof Safety Systems), Euroscaffold, Altrex en ASC. Wij kunnen vrijwel alle merken leveren. Dit maakt ons exclusief voor iedere eindgebruiker.
Wij staan dan ook klaar om binnen 24 uur het gewenste materiaal op locatie te leveren. Jouw klus moet immers tijdig voortgezet kunnen worden. Je mag dan ook verwachten dat wij snelle levering in Nederland & België kunnen aanbieden van alle merken dakrandbeveiliging. Daarnaast schaf je jouw steigermateriaal aan voor een eerlijke prijs, passend in de markt en met passende en ontzorgende service vanuit onze deskundige medewerkers.
Wil je als zakelijke eindgebruiker jouw dakrandbeveiliging op rekening betalen? Vraag dan gerust eens naar de mogelijkheden door contact op te nemen met onze klantenservice. Wij bieden zelfs de exclusieve mogelijkheid om dakrandbeveiliging te leasen. Vraag bij onze klantenservice om de mogelijkheden.