• Op werkdagen vóór 17:00 uur besteld, volgende werkdag klussen!*
  • Snelle levering in heel NL & BE
  • Grootste assortiment klimmateriaal!

Voldoen de producten aan de gestelde normen?

Ons assortiment bestaat uit duizenden verschillende producten. Elk product moet voldoen aan het aantal normen, het ene product aan meer dan een ander product. Dit heeft te maken met het verschil tussen zakelijk en privé gebruik. Alles wat wij in ons assortiment aanbieden voldoet aan de Warenwet en aan de EN131-normering. Dit is standaard benodigd om aan te tonen dat wij kwalitatief materiaal aanbieden.

Ik ben zakelijke klant, waar moet mijn product aan voldoen?

Bij elk product staat op de pagina aangegeven aan welke wetten en normen het voldoet. Voor zakelijke gebruikers is het altijd extra goed opletten, jouw materiaal moet voldoen aan de ARBO-wet. De normering die hierbij hoort is de NEN2484-normering voor ladders en trappen en de EN1004-normering voor steigermateriaal. Daarnaast moet het ook standaard voldoen aan de EN131 en de Warenwet, zoals al onze andere producten. Gebruik jij zakelijk een ladder, trap of steiger en voldoet deze niet aan de benodigde normen? Dan zijn de kosten bij een ongeluk voor jezelf en ben je dus niet verzekerd. Neem hierin geen risico.

Ik ben particulier, waar moet mijn product aan voldoen?

Voor particulieren gebruikers is het minder streng. Jouw product moet in ieder geval voldoen aan de EN131-normering en aan de Warenwet. Dit is standaard zo bepaald. Dit neemt uiteraard niet weg dat je altijd de keus hebt om een professioneel product aan te schaffen. Andersom is het als zakelijk gebruiker wel een probleem als je een product aanschaft dat alleen aan de EN131 voldoet. Mocht er namelijk iets gebeuren met het klimmateriaal en je voldoet niet aan de benodigde normen, dan zijn de kosten voor eigen rekening en ben je niet verzekerd.
Officieel dealer van: